Régi és új cimboráknak

Vendégünk: Ördögbőr grófja

2015/11/06. - írta: cimbora2012

Péntekenként a Cimbora klubok életről hallunk 

Ezúttal a dunaújvárosi CImbora Klub eseményére hívjuk fel a figyelmet:

Sok szeretettel várunk minden cimborát, Téged, barátaidat, osztálytársaidat és testvéreidet a

dunaújvárosi Gyermekkönyvtárba
/2400 Dunaújváros, Apáczai Csere János u. 9/
2015 november 19-én (csütörtökön) 16 órakor!

"Voltam én korábban minden: pizzafutártól kezdve a mosogatófiún keresztül a művész mozi jegyszedőéig. Egy időben animátorként dolgoztam, amikor sok időt töltöttem gyerekekkel. Valahogy mindig meg találtam velük a közös hangot, és egyszer csak azt vettem észre, hogy egyre többet hívnak olyan helyre, ahol közvetlenül kell velük foglalkozni.

Másrészről pedig van egy keresztlányom, akivel folyamatosan próbálok egy közös nyelvet kialakítani. Szóval, van azért „gyereknyelvvizsgám”. (newjsag.hu)

Adamik Zsolt: Ördögbőr grófja

„Ki a legrettenetesebb briganti széles ez óceánon? – ordította a kapitány a taton, és a matrózok így ricsajoztak vissza: - Ördögbőr grófja, ki más?!”

Adamik Zsolt kalózmeséit apa és kisfia beszélgetései vezetik be. Elalvás előtt elmaradhatatlanok ezek a történetek: az egyezkedés mindig azon folyik, hogy mi történjen a mesében, akkor is jár a mese, ha az apa sokat dolgozott és fáradt, és akkor is, ha a gyereknek nincs hozzá kedve, mert Bazsi már nem a barátja.

Így születtek meg estéről estére a mesés, humoros történetek a rettenetes hírű kalózokról. Az Ördögbőr grófja mellett megismerkedhettek a Kiskartács kapitánnyal és SivákMivák Károllyal, aki a Fekete Vész kapitánya, olvashattok Basabusa bácsiról, a majdnem helyettes kapitányról, a Kivikövi főmatrózról. Elutazhattok a különleges Sellősusogóra, Birsszirtre és a Mályvaszigetre is, úgy, hogy még kalóznak sem kell beállnotok.

Ha mégis kedvetek támadna, rajta, induljatok! Vár már a Ferihajó!

De vigyázzatok, akár Rikitakimumival is találkozhattok a fedélzetén!

Hogy ezt miért lenne jobb elkerülni? A könyvből minden kiderül. Jó olvasást!:)

November 19-én (csütörtökön) 16 órakor a Cimbora Klub vendége: ADAMIK ZSOLT!

Részlet az Az is valami című meséből:

„Nekivágott a Héttengernek Ördögbőr grófja, a hírhedett kalóz: fosztogatni akart, dúlni akart, meg a fogát vicsorgatni.

– Ki a legrettenetesebb briganti széles ez óceánon? – ordította a taton, és a matrózok így ricsajozták vissza:

– Ördögbőr grófja, ki más?!

Szelték a habokat, legyőzték a rettenetes Kabajbojszit, és a bárányfelhőket mozsárágyúzták, és fertelmes kalózdalokat énekeltek bele a világba.

Így értek el a Mályvaszigetig. És befutott a kikötőbe Ördögbőr grófja iszonytató kalózhajója hátán, és vicsorgott, és menekültek előle a népek.

– Jaj, jaj! – jajgattak az emberek a picinyke Mályvaszigeten, ami olyan kicsi volt, hogy egy napja volt összesen: a vasárnap. – Mi lesz most mivélünk, Ördögbőr grófja?

– Hehejj, hihijj – vicsorgott a gróf, s mögötte a legényei kardcsörtetve röhincséltek. – Hát kifosztalak titeket, aztán odadoblak egytől egyig a cápáknak!

– Jaj, jaj! – szeppentek meg a mályvaszigetiek, és a ruhájuk korcát gyűrögették. – És ha inkább mi is elmennénk veletek kalóznak?

– Ööö – válaszolta Ördögbőr grófja, és kettőt pislogott. – Ööö. Hát végül is, izé. Miért ne?

Úgyhogy nekivágott a Héttengernek Ördögbőr grófja, a rettegett parancsnok, akinek csak suttogni merték a nevét a Tengeróceánon: és szörnyűségesen dagadtak a vérszínű vitorlák, és kevélyen lobogott a halálfejes zászló, és amikor Ördögbőr grófja kiállt a hajó elejébe, és azt kérdezte:

– Hát ki a legrémisztőbb csirkefogó Északtól innen és Déltől túl?! – hát a rengeteg sok matrózkalóz mind-mind így kajabált vissza:

– Hát te vagy az, ki más?!”

(az ajánlást készítette: Törökné Antal Mária)

 

még más:

Adamik Zsolt: Bibedombi szörnyhatározó

"Sok különleges nevű rémmel találkozhattok ebben a könyvben, akik betűrendben követik egymást, akár egy igazi határozóban. Megismerhetitek:

  • a búmanót, aki az ágy alatt szöszöt eszik,
  • a csipakobrát, aki elment bandázni vérzsiráfhoz,
  • a didergő dudalúdot, aki elragadja a félénk gyerekeket,
  • az ettanokat, akik majdnem mindent megesznek, de legfőbbképpen a kulcsokat,
  • a fecsedlit, aki olyan gyümölcs, mintha zöldség lenne,
  • a gépsárkányt, aki egy öreg mosógépben lakik,
  • a hüjetit, aki egy apró barna tüskegubacs,
  • az ijesztermestert, aki elriasztja Sósborszesz bácsi vásárlóit,
  • a japakoblukot, akivel emlékszem még én is találkoztam kiskoromban…"
Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://cimbora2012.blog.hu/api/trackback/id/tr38055352

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.